5. – 6.3.2022 jsme pro asistenty našeho souboru uspořádali workshop kontaktní improvizace vedený Ingrid Hörlezeder, lektorkou s více než 30 letou zkušeností v pohybových přístupech. V rámci víkendu jsme měli možnost dosycovat vlastní zdroje, načerpat inspiraci a svému tělu se přiblížit zase o kousek více, což je v naší práci klíčové. Děkujeme!

 
Kontaktní improvizace zapojuje a posiluje celé tělo, rozvíjí vztahy, prostorové vnímání je také nácvikem odevzdání se do stavu „nevědění“ a důvěry v sebe i druhé. Vnímavé tělo má možnost cítit gravitaci v každé své buňce. Propojení je cítit v celém fasciálním systému. Trojrozměrný pohyb a kontakt mnoha různými způsoby, bourá pohybové stereotypy, buduje flexibilitu, probouzí radost.
Pro účast není nutné mít žádné předchozí taneční zkušenosti.
 
Lektor: INGRID HÖRLEZEDER (Rakousko):
absolventka Univerzita hudby a múzických umění ve Vídni somatická a pohybová terapeutka, TRAGER® praktik a lektor s více než 30 letými zkušenostmi.
„V UMĚNÍ je jednoduchá krása nechat se jít, nechat věci se stát, následovat tok života, nechat se unášet a přestat myslet, plánovat a „dělat“. Tyto kvality můžete nalézt i v přístupu TRAGER®, stejně jako v taneční kontaktní improvizaci.“

 

 

foto: Roman Lavinger, děkujeme!

You cannot copy content of this page